19 januari 2021 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

KidsLab zet kinderen aan het werk in kerstvakantie 

Geplaatst op: 18 december 2020

Waar Tetem klaar stond om bij een aantal bibliotheken in Overijssel leuke maakworkshops te organiseren voor kinderen, staan we nu met lege handen… althans dat zou je denken.

Natuurlijk is het weer even schakelen maar we willen graag alle kinderen een High Tech activiteit aanbieden in de vakantie dus waarom dan niet online? Deze kerstvakantie bieden de Overijsselse Bibliotheken, in samenwerking met Tetem, daarom online maak- & bouwworkshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen in de kerstvakantie is er dus niet bij!

Aanbod: KidsLab kerstvakantie (aanmelden niet nodig)

Van maandag t/m donderdag – in de eerste én in de tweede vakantieweek – kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips. 

21/12: Bouw een lopende band 

22/12: Stopmotion film maken met je mobiel 

23/12: Bouw een schaduwinsect 

24/12: Maak een filmpje zonder videocamera 

28/12: Kettingreactie 

29/12: Bouw je eigen huis 

30/12: Zelf een projector bouwen 

31/12: Bouw je eigen mini-voetbaltafel 

Op de website van Tetem is per workshop precies te zien wat je nodig hebt en vind je ook de link naar de Zoomsessie. Met alle benodigdheden bij de hand kunnen de kinderen er samen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken! 

Alle informatie voor de KidsLab kerstvakantieworkshops vind je op: www.tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6-12 jaar). Deelname is gratis. Uiterlijk vrijdag 18 december staan alle workshops online. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore