19 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwembadmanager Rob Spijkerman met pensioen  

Geplaatst op: 18 december 2020

Het bestuur en personeel hebben donderdag 17 december afscheid genomen van zwembadmanager Rob Spijkerman. Een actieve loopbaan van 46 jaar in de zwembaden werd hiermee met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afgesloten.

In verband met de coronamaatregelen was een afscheidsreceptie niet mogelijk. Er werden creatieve ideeën bedacht, passend binnen overheidsmaatregelen, om het afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Om vier uur ’s middags was er een digitale ‘afscheidsborrel’ georganiseerd om Rob Spijkerman te bedanken voor zijn grote inzet en betrokkenheid.  

Er was een uniek magazine ‘Rob gaat met pensioen’ samengesteld met een overzicht van zijn carrière in woord en beeld vanaf zijn start in 1974 tot 2020. Allerlei anekdotes, quotes, foto’s en mediaberichten zijn hierin opgenomen. Zwembadvoorzitter Roel Huls omschrijft Rob in het Voorwoord als een ‘zwembadmanager in hart en nieren’. Naast dit magazine werden een fraai bos bloemen en een afscheidscadeau aangeboden. Verder heeft Rob Spijkerman een film ontvangen waarin allerlei (zwem)vrienden, waarmee de pensionaris veel contact heeft gehad, een kort fragment met een pensioenfelicitatie zijn opgenomen.  

Rob Spijkerman was vanaf 1974 tot heden het gezicht van zwembad De Kragge in Zwartsluis en vanaf 2008 ook van de zwembaden Bestevaer in Genemuiden en Prins van Wijngaarden in Hasselt. Hij heeft in het onderbrengen van de drie zwembaden in de Stichting Zwembaden Zwartewaterland een leidende rol gespeeld.  

Heel veel kinderen hebben in al die jaren een zwemdiploma behaald. Dit vond Rob Spijkerman belangrijk om al jong de zwemkunst te beheersen in deze waterrijke omgeving. Hij was verder betrokken bij tal van zwemactiviteiten en nieuwe initiatieven. Hij wist zijn team hiervoor te motiveren en te inspireren. Turbulente tijden heeft hij ook meegemaakt als er bijvoorbeeld weer eens werd gesproken over het sluiten van het zwembad. Maar de zwembaden bleven open!  

Vorige week heeft het stichtingsbestuur besloten in de vacature zijn zoon Raymond Spijkerman te benoemen, die sinds 2004 werkzaam is bij de zwembaden en als locatiemanager over veel kennis en ervaring beschikt van de drie zwembaden. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore