7 oktober 2022 Gebruikers online: 8
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Afgelopen week negentien Hasselters besmet

Geplaatst op: 24 december 2020

De cijfers van afgelopen week laten zien dat Zwartewaterland nog middenin de coronacrisis zit. Met meer dan vastgestelde 80 besmettingen in Zwartewaterland is het virus weer springlevend. De week ervoor raakten 47 mensen uit de gemeente besmet. Dit alles blijkt uit de corona-update op Zwartewater FM met burgmeester Bilder. 

Daar waar in Genemuiden twee weken geleden 29 mensen positief getest werden, waren dat afgelopen week 56 personen. In Zwartsluis liep dat aantal op van 1 naar 8 en Hasselt noteerde 19 tegenover 17 van de week daarvoor. “We gaan niet geheel zorgeloos de feestdagen in”, vertelde Bilder op de radio.

Zwartewaterland zit niet in de top 3 van gemeenten met de meeste besmettingen in IJsselland. Om in voetbaltermen te spreken: we zitten in rechter rijtje. De afgelopen week hebben 515 Zwartewaterlanders zich laten testen. Het aantal afgenomen tests in Zwartewaterland stijgt al weken, maar is aan de lage kant in vergelijking met andere gemeenten binnen de regio. Het risiconiveau voor besmettingen is in alle gemeenten van IJsselland is zeer zorgelijk volgens Bilder.

Verder benadrukte Bilder dat Kerst vieren met maximaal drie gasten mag. Het is ook niet de bedoeling om meer dan 3 gasten over de dag te spreiden. “Kinderen onder de 12 jaar behoren niet tot dat aantal van 3 gasten”, sluit Bilder af, die een ieder gezegende kerstdagen wenst.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour