24 januari 2022 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gereformeerde Kerk mogelijk doelwit van brandstichting

Geplaatst op: 6 januari 2021

In de nacht van dinsdag op woensdag is omstreeks 01.15 uur brand uitgebroken bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Zomerdijk. Die ontstond bij een deur aan de zijkant van het gebouw. Een brandmelder en inbraakalarm voorkwamen erger. 

Bij een deur tussen de kerk en een naastgelegen zaal ontstond de brand. Volgens aanwezigen van de kerkelijke gemeente is er mogelijk sprake van brandstichting. Er wordt niet uitgesloten dat vuurwerk hierin een rol speelt. De politie heeft vannacht meerdere buurtbewoners gesproken over het voorval. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de rook uit het godshuis geblazen.

Mensen die iets gehoord of gezien hebben, kunnen bellen met de politie via 0900 8844.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore