24 februari 2021 Gebruikers online: 52
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente kapt zieke essen langs Vaartweg

Geplaatst op: 16 februari 2021

Veertien essen langs de Vaartweg zijn aangetast door essentaksterfte en worden maandag 22 februari verwijderd. Belangrijk reden om de ernstig verzwakte bomen te verwijderen is de veiligheid van de weggebruikers. Na het kappen worden de boomstronken weg gefreesd en de berm weer hersteld.

Als alle zieke bomen zijn weggehaald worden nieuwe bomen geplant op dezelfde plekken. De Vaartweg blijft gewoon open tijdens de werkzaamheden. Wel wordt één rijstrook afgesloten, maar verkeersregelaars zorgen dat het verkeer afwisselend van de rijbaan gebruik kan maken.

De gemeente verwacht dat nog meer essen last hebben van essentaksterfte. ROVA gaat alle zieke bomen inventariseren en vervolgens laten weghalen. Tegelijkertijd zoekt ROVA uit welke boomsoorten geschikt zijn om te herplanten op de plekken waar eerst de essen stonden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nightstore