24 januari 2022 Gebruikers online: 44
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Genemuider visser B.T. gaat vier jaar de cel in

Geplaatst op: 16 februari 2021

Visserman B.T uit Genemuiden zal vier jaar in het huis van bewaring moeten verblijven. De rechter legde hem de celstraf vanmiddag op vanwege poging tot doodslag op drie personen uit Genemuiden. 

In juni 2020 werd de man ’s nachts aangehouden in een vissersboot op het Zwarte Water bij Hasselt omdat hij eerder die nacht op een woning in Genemuiden had geschoten. De man schoot volgens het Openbaar Ministerie op het huis van zijn broer omdat de heren in een zakelijk conflict lagen. T. zelf ontkende iedere betrokkenheid.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog drie jaar cel. De rechter heeft daar dus een schepje bovenop gedaan door er vier jaar van te maken. B.T. heeft ook een contactverbod opgelegd gekregen. De komende vijf jaar mag hij geen contact opnemen met zijn broer of diens gezin. Daarnaast moet hij minimaal 250 meter bij hun woning uit de buurt blijven. Per geconstateerde overtreding gaat hij een week de nor in.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore