7 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Stadscheques Hasselt’ presenteert jury

Geplaatst op: 8 maart 2021

Jury-leden Jannie Bloemert, Daniël Stoeten en Gerda Meuleman

De eerste ideeën stromen momenteel binnen voor de stadscheques van Hasselt. De organisaties presenteert maandag de driekoppige jury. De jury is samengesteld uit verschillende hoeken van de Hasselter samenleving. Het drietal is enthousiast over het initiatief en kijkt uit naar de pitchmomenten van iedereen met mooi ideeën om de Hasselter binnenstad aantrekkelijker te maken. Via de stadscheques is daarvoor provinciaal subsidiegeld beschikbaar.
Voor Daniël Stoeten is deelname als jurylid ‘een mooi moment om een bijdrage te kunnen leveren aan een positieve beweging in Hasselt’. Als ondernemer en actief betrokken inwoner van Hasselt is hij op menig feest en evenement van Hasselt te vinden als verhuurder van licht en geluid. “Ik hoop dat er uit lekker veel ideeën komen, zodat we samen die beweging in Hasselt kunnen maken.”

Gerda Meuleman is het tweede jurylid en bevlogen inwoonster van Hasselt. Jarenlang heeft ze met InBalans projecten gedraaid waarin de onderlinge verbindingen binnen de samenleving centraal stonden. “Ik vind het erg fijn om tegenwoordig de tijd aan mezelf te hebben, maar lever ook graag een bijdrage aan de mogelijkheden voor het centrum van Hasselt.”

Ook kerncoördinator van Hasselt, Jannie Bloemert, is toegevoegd aan de jury. Zij heeft ondernemersklimaat en  duurzaamheid hoog op haar agenda staan.

Initiatieven die met een stadscheque hun idee tot uitvoer willen brengen, kunnen zich tot 7 april 2021 aanmelden. Hierna gaat de jury aan de slag om, in voorbereiding op de pitches alle initiatieven goed door te lezen. “We leggen de binnengekomen ideeën natuurlijk naast de pijlers die vooraf aan de stadscheques opgesteld zijn” Hiermee is er een richtlijn om op terug te vallen en kan de jury het met elkaar bespreken. “We kijken uit naar dat moment waarop we de initiatieven onder ogen krijgen” aldus Jannie.

Op 12,13 en 14 april gaat de jury de initiatiefnemers ontmoeten, hun pitches beluisteren en ze bevragen. Daarna volgt de bekendmaking van de genomineerden op 20 april. De inwoners van Hasselt kunnen na de nominatie gaan stemmen. “Maar nu eerst op naar alle initiatieven om reuring te krijgen, dus kom maar op met al die leuke ideeën. We hebben er zin in”, aldus de jury.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour