16 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Euifeest dit jaar zonder feesttent en optocht

Geplaatst op: 18 mei 2021

Ook dit jaar geen optocht. Tijdens de laatste optocht in 2019 domineerden de wietplanten van Jan en Jannie van Raalte de karavaan.

Euifeest wordt dit jaar wel gevierd, maar in beperkte vorm. Zo heeft de Oranjevereniging besloten om de 2021-editie sowieso te houden zonder feesttent en optocht. “Maar de straatversiering kan wel van zolder worden gehaald”, is het positieve bericht. Euifeest 2021 vindt plaats van 28 augustus tot en met 5 september.

De Oranjevereniging Hasselt is in gesprek met de gemeente over een ‘coronaproof-Euifeest’. Door de veranderende omstandigheden en onvoorspelbaarheid van de versoepelingen is het een lastige situatie nu voor de vereniging om knopen door te hakken.
“Wij moeten ons houden aan de regels van het RIVM die nu gelden, met betrekking tot de aanvraag van de vergunning. Wij willen onze inwoners niet teleurstellen door van alles te beloven. Wij zijn achter de schermen druk met alternatieven, en kijken wat wel kan qua 1,5 meter-regel”, aldus secretaris Margit Pelleboer namens het bestuur van de Oranjevereniging.
Voor de zaterdagse braderie en de kermis wordt nog ‘hard gewerkt’ aan een vorm om dat wél door te laten gaan. De gemeente wil daar eerst een coronaproof-plan voor zien.

Afgelopen week heeft de Oranjevereniging haar online ledenvergadering gehouden. Wellicht zijn veel mensen moe van het beeldbellen, want slechts vier leden namen de moeite digitaal aan te schuiven.
Het bestuur had al afscheid genomen van Hans en Jansen en Dominique Mijnheer. De vrijgekomen plekken worden ingenomen door de nieuwe bestuursleden Maarten van der Wal en Ingrid de Vries.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour