29 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept v/d week: Perzik crumble cake met tijm en citroen

Geplaatst op: 18 mei 2021

De zoektocht naar een perfect dessert voor tijdens een mooie, zonnige, lentedag is geslaagd! Ik ben aan de slag gegaan met een perzik-cake, maar dan wel een unieke, niet zo voor de hand liggende. Tijm en perzik zijn een hele interessante en smaakvolle combinatie. En dan ook nog een crumble er bovenop maakt het helemaal anders dan anders. Heerlijk als dessert, voor bij de koffie of ieder moment dat je eigenlijk een sugar craving hebt.

Benodigdheden

Voor de cake:

150 gr. bloem, 150 gr. amandelspijs, 2 tl. bakpoeder, 1/4 tl.  zout, 100 gr. witte basterdsuiker, 150 gr. boter, op kamer temperatuur, 4 eieren, 4 verse perziken, in partjes gesneden, 1 el. tijm, 3 el. abrikozenjam, rasp van een halve citroen.

Voor de kruimels:

120 gr. boter, 160 gr. bruine basterd suiker, 200 gr. bloem, snuf zout, 1 tl. vanille extract, 2 tl. kaneel, 1 tl. koekkruiden.

Verder nodig

Taartvorm van 24 cm, boter, om in te vetten, poedersuiker, om te bestuiven.

Alles in huis? Aan de slag!

1) Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

2) Doe het amandelspijs, de boter, basterdsuiker en het zout in een kom en klop het geheel voor ongeveer 5 minuten romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren er aan toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder in een andere kom. Zeef deze in gedeeltes boven het beslag. Voeg vervolgens de tijm en citroenrasp toe en spatel alles voorzichtig door. Blijf er lucht in scheppen, maar doe dit niet te lang. Anders klapt je cake na het bakken in elkaar.

3) Doe het beslag in de springvorm en verdeel daar de partjes perzik en jam over. Smelt ondertussen de boter voor de kruimels in een stoelpannetje en meng deze met de rest van de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Ik gebruik hier een vork voor, want dat het werkt beste. Verdeel de kruimels over de cake.

4) Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar. Laat hem kort afkoelen. Verwijder de springvorm na 10 minuten en laat de cake verder afkoelen. Bestuif de cake voor het serveren met poedersuiker. Ontpop je prosecco en geniet!

5) Eetsmakelijk!

Bekijk hier het recept en de bijpassende wijntip.

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour