27 november 2022 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groep 8 CBS Het Anker bezoekt burgemeester 

Geplaatst op: 17 juni 2021

Op maandag 14 juni heeft groep 8 van CBS Het Anker een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Daar hadden zij een gesprek met de burgemeester Eddy Bilder over het instellen van een kinder- of jeugdgemeenteraad.

In november, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, zijn de kinderen zelf druk geweest met het oprichten van hun eigen politieke partij. Vanuit de kinderen kwam toen de vraag waarom er in de gemeente Zwartewaterland geen kinderraad is. Die vraag hebben zij voorgelegd middels officiële brieven bij de burgemeester. In de gemeenteraadvergadering van april zijn deze brieven besproken en kwamen er van verschillende partijen enthousiaste reacties.

De burgemeester heeft de kinderen vervolgens uitgenodigd om in gesprek te gaan en hun ideeën toe te lichten. Ter voorbereiding heeft de klas bezoek gehad van Hans te Lindert, wethouder in de gemeente Aalten, met in zijn portefeuille de kinderraad van Aalten.

Tijdens het gesprek van maandag in de raadszaal vertelde de burgemeester dat hij het een mooi initiatief vindt van de kinderen en blij was met deze politieke betrokkenheid op jonge leeftijd. De afspraak is gemaakt dat de klas met een concreet voorstel komt van hoe de kinder- of jongerenraad op te zetten. De burgemeester heeft beloofd dit voorstel met de gemeenteraad uitgebreider te bespreken en gaf aan dat het een mooi streven zou zijn om in januari 2022 te kunnen starten met een kinder- of jeugdraad.

Als laatste vroeg de burgemeester nog of de kinderen tevreden waren over de gemeenteraad nu. Daarop was het antwoord volmondig ja want, zeiden de kinderen, ‘we worden serieus genomen en er komt reactie op onze brieven.’

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour