Bonthuis en Vaartjes

Olympia koopt niets voor goed spel

Geplaatst op: 23 oktober 2021

Foto Jan Bruins

Een groot deel van de wedstrijd had Olympia’28 het betere van het spel. Maar daar kochten de Hasselters zaterdagmiddag niets voor zaterdagmiddag thuis tegen VIOS. De gasten uit Vaassen toonden zich doeltreffend en wonnen met 0-3.

VIOS begonnen voortvarend de eerste minuten, maar al gauw namen de Olympianen het over. Ze dachten ook de openingstreffer te maken, maar die goal werd afgekeurd. Ondanks het spelbeeld kwam VIOS toch op 0-1 in de 20e minuut. De aansluitingstreffer bleef in de lucht hangen. Na een overtreding op Brian Snijder kwam er een uitgelezen kans daarvoor. Helaas mist Jeffrey van de Belt vanaf elf meter. Twee minuten later, op slag van rust scoorden de gasten wel: 0-2.

Na de thee was het spelbeeld niet anders dan voor rust met Olympia veel aan de bal. Een domme overtreding van Jos Holtland zette definitief een streep door de rekening. De Gelderlanders wisten de strafschop wel te benutten. Diezelfde Holtland maakte twee minuten later een overtreding uit frustratie. Donkergeel zegt de een, maar de scheids trok direct rood.

Zo verliest twee keer op rij in eigen huis van twee hoger aangeslagen ploegen. Daarmee vestigt de ploeg zich voorlopig in de middenmoot van de derde klasse.