26 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe website Historische Vereniging Hasselt online

Geplaatst op: 23 oktober 2021

Foto's Gerrit Slurink

Op een feestelijke bijeenkomst in het Oude Stadhuis is vrijdagmiddag de nieuwe website van de Historische Vereniging Hasselt online gegaan. Er was een sterke behoefte om de oorspronkelijke website te vernieuwen.

Het is een frisse eigentijdse site geworden met zeer uitgebreide informatie mogelijkheden voor bezoekers van de site. Henk Poelarends, redactielid van Hasselt Historiael, is de maker van de website en maakte daarbij gebruik van de expertise van Heleen Schaapman van Mooi Graphic Studio en Alie Buit van Dutch Devices. Na de opening door Truida Moraal, voorzitter van de Historische Vereniging, gaf Henk Poelarends de genodigden uitleg over de vele mogelijkheden van de site. Bezoekers kunnenr praktisch alles vinden over historie van gebouwen, bedrijven, straten enz. samengesteld door de diverse werkgroepen binnen de vereniging.

Hij kreeg alom waardering voor de opzet van deze nieuwe website: www.historischevereniginghasselt.nl. Truida Moraal dankte hem voor zijn uitleg en na het overhandigen van een bos bloemen werd er getoost op deze mooie website. Overigens kan men zich via de site ook opgeven als lid of vrijwilliger van de Historische Vereniging. Leden ontvangen dan gratis het prachtige blad Hasselt Historiael met veel informatie over de geschiedenis van onze prachtige Hanzestad.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour