6 mei 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuw sponsorbord Feyenoordsupporters Olympia’28

Geplaatst op: 25 oktober 2021

Foto en tekst Gerrit Slurink

Langs het hoofdveld van Olympia’28 is zaterdag een nieuw sponsorbord van lokale Feyenoordsupporters feestelijk in gebruik genomen. Het nieuwe bord komt in plaats voor de vorige die er al sinds begin jaren ’90 hing. Vandaag mochten de donateurs bij het bord op de foto. Helaas konden velen niet aanwezig zijn in verband met andere verplichtingen. Op het bord staat links van het Feyenoordlogo de skyline van Rotterdam en rechts die van Hasselt.

Het zal rond 1993 geweest zijn dat Karel Lokhorst de sponsorzaken voor Olympia’28 in zijn portefeuille had. Hij had dan ook de verantwoording om zorg te dragen voor reclameborden langs het veld. Karel, een fervent Feyenoordsupporter, woont al jaren niet meer in Hasselt. Samen met speler van het eerste elftal Wilco Voulon, ook een fanatiek Feyenoord-aanhanger, kwamen het idee om een reclamebord met het Feyenoordlogo langs het hoofdveld te plaatsen. Veel Feyenoordfans werden benadert en in een mum van tijd was het geld voor het bord en de sponsoring voor Olympia’28 geregeld.

Het bord stond er nu al zo’n 28 jaar. In de loop der jaren werd geen bijdrage meer gevraagd, wat toch wel de bedoeling van sponsoring is. De huidige sponsorcommissie was aan het inventariseren en kwam tot de slotsom dat dit bord dan ook weg moest omdat het niets meer opleverde. Maar omdat er nog altijd voldoende Feyenoordsupporters zijn in Hasselt, en binnen de Olympia-gelederen, is dat voorkomen. Een aantal Olympianen namen het initiatief om een splinternieuw reclamebord te laten maken om zo ook de club weer financieel te steunen. Binnen een mum van tijd trokken zo’n zestig Feyenoordsupporters de beurs voor een nieuw bord. De opbrengst was boven verwachting en voldoende om het reclamebord voor een aantal jaren te laten hangen. Supreme Reclame is verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour