26 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter wapens sieren nieuwe appartementen

Geplaatst op: 2 november 2021

Gelegenheidsmetselaars Eddy Bilder en Herman Knol van Knol Bouw

Aan de Torenwachter in Om de Weede zijn gemetselde Hasselter wapens opgenomen. Burgemeester Eddy Bilder bracht dinsdagmiddag één van de fraai geglazuurde stenen aan. De wapens zijn verwerkt in het metselwerk bij de hoofdentree van de appartementen ‘Wachters in de Weide’. 

In de ontwerpfase groeide de wens van de Hasselter architect Martijn Linde om de gebouwen op deze markante locatie nog statiger te maken. Daarvoor is dus gekozen voor het Hasselter wapen. Van ontwerp tot aan bouw is het een echt Hasselter bouwproject. Henk Jan Overmars is betrokken namens projectontwikkelaar WVG en de Knol Bouw verantwoordelijk voor de realisatie.

“Het opnemen van bijzondere geveluitwerkingen in metselwerk gebeurt niet vaak meer”, volgens Harmen Knol van Knol Bouw. “Vroeger werden nog wel eens fraaie architectonische uitspattingen opgenomen in prominente buitengevels. Tegenwoordig zien we dit niet vaak meer, het wordt als lastig of duur bestempeld. En niet iedere metselaar is dit vakmanschap nog vaardig.” Hij is dan ook blij dat met het fraaie resultaat.

In Hasselt is in het verleden eerder een Hasselter wapen ingemetseld. Deze is zichtbaar op de hoekwoning Burgemeester Royerplein/Justitie Bastion, op de plek waar in het verre verleden café Gloerich heeft gestaan. Ook bij de herbouw van de Veerpoort bij het oude brugwachtershuisje, komt het wapen prominent tot uiting.

De verwachte oplevering van de appartementen is in mei 2022.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour