8 december 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia treft sterk Rouveen in ‘Stadswegderby’

Geplaatst op: 18 november 2021

Ook in de laatste ontmoeting, september 2020, werd verloren van de buren uit Rouveen. Foto Wim Poelhekken

(door Gerrit Slurink) Olympia’28 speelt zaterdag in Rouveen de Stadswegderby tegen de lokale sc. Uit in Rouveen is altijd lastig voor Olympia’28. Vanaf de eeuwwisseling wisten de Hasselters nog nooit met de winst in de tas naar huis te gaan. Daarbij bezet Rouveen ook nog de tweede positie in de rangschikking.

Van de zeven eerdere ontmoetingen in Rouveen -in competitieverband- verloren de Hasselters er vijf en speelden ze twee keer gelijk. In verband met Corona waren er de afgelopen twee seizoenen geen onderlinge ontmoetingen in Rouveen. De laatste keer dat men elkaar trof was op 26 september 2020 in Hasselt waar Rouveen met een 2-1 overwinning van het veld stapte. Doelpunten waren er van Jarno Domine en David Bouwmeester voor Rouveen en Jeffrey van de Belt voor Olympia’28.

Het team van trainer Eddy Zwijnenberg, die aan zijn laatste seizoen bij Rouveen bezig is, is aan een goed seizoen bezig en zijn nog steeds ongeslagen. Weet Olympia 1 wel te winnen zaterdag dan is dat ook de eerste competitieoverwinning deze eeuw in en op Rouveen. Ook benadert de ploeg van Hans Roeland de nummer twee tot op drie punten.

Supporters mogen helaas niet aanwezig zijn bij deze derby i.v.m. de coronaregels. Via ZwartwaterFM is de wedstrijd wel te volgen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore