7 oktober 2022 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Veel interesse’ gemeente in Staphorster plasmafilter

Geplaatst op: 9 december 2021

Gemeente Zwartewaterland kijkt met ‘veel belangstelling’ naar een project in Staphorst. Daar hebben de basisscholen een plasmafilter van een lokale onderneming geplaatst. Die zuivert de lucht waardoor het coronavirus minder kans zou hebben.

Deskundigen pleiten voor meer onderzoek, maar de ondernemer wijst erop dat het aantal besmettingen op de Staphorster scholen omlaag is gegaan. BGZ, CDA en VVD vragen zich daarom af of de filters ook niet in Zwartewaterland geplaatst moeten worden.
Volgens wethouder Slingerland houdt de gemeente Staphorst hem op de hoogte over de resultaten. Daarover zou in februari meer bekend zijn. Slingerland wil daarna de behoefte onder de basisscholen in Zwartewaterland peilen. Die hebben ook al geïnvesteerd in ventilatie en luchtbehandeling, meldde Slingerland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour