23 juli 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Carbidschieten op oudejaarsdag: melden bij de gemeente 

Geplaatst op: 24 december 2021

Carbidschieten is op oudejaarsdag toegestaan. De gemeente vraagt om hiervan vooraf melding te maken. Net als vorig jaar geldt er dit jaar en tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod.

Het carbidschieten is een echte traditie op oudejaarsdag. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft en er zo min mogelijk overlast ontstaat, gelden er regels waar iedereen zich tijdens het carbidschieten aan moet houden. Wilt u carbidschieten? Maak hiervan uiterlijk 30 december een melding bij de gemeente. Dit kan via de onderstaande link. 

Melding maken van carbidschieten 

Carbidschieten kan op vrijdag 31 december van 10.00 tot 02.00 uur (op 1 januari). Bij het afsteken gelden de volgende regels: 

– Vaten hebben een inhoud van maximaal 50 liter.

– Schiet met een plastic bal. 

– Schiet niet in de buurt van verzorgingshuizen en gebouwen waar kerkdiensten worden gehouden. 

– Zorg niet voor gevaar of schade voor de omgeving en directe omstanders. 

Bewust Oplettende Carbid Knaller
Carbidschieten is een prachtige traditie tijdens de jaarwisseling. Maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK (Bewust Oplettende Carbid Knaller). De BOCK is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten. Kijk voor meer informatie op wieisdebock.nl. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour