28 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ad’Vundum wordt 3-in-1-horeca met café, brasserie én feestzaal

Geplaatst op: 16 februari 2022

Dunja in haar toekomstige brasserie waar nu nog volop wordt verbouwd

“Het voelt alsof ik opnieuw begin”, zegt Dunja de Bruin die toch al bijna 20 jaar cafébaas is in Hasselt. Na haar ‘tijdelijke’ uitwijken naar ‘De Herderin’ is ze inmiddels definitief verhuisd naar het pand waarvoor ze grote plannen uit de doeken doet. Naast haar café wil ze deze zomer op de hoek van het pand een brasserie openen en later -achterin- de feestzaal in ere herstellen. Ook de huidige caféruimte gaat volledig op de schop. Haar oude bedrijfspand aan de Markt heeft ze inmiddels verkocht.

Het kan verkeren, van barvrouw in het knusse kroegje aan De Markt zet ze flinke stappen richting het runnen van een allround-horecabedrijf. Nu al heeft Dunja zo’n 25 personeelsleden werken in Ad’Vundum, dat lekker loopt na de laatste lockdown als eetcafé. Bijzondere ontwikkelingen voor iemand die eerder nooit zo groot dacht. “Ik heb mezelf nooit een onderneemster gevonden. Ik sta graag achter de bar en doe dingen omdat ik ze leuk vind”, is haar eenvoudige verklaring.

Verrassing
Terwijl ze door haar bedrijf loopt om te vertellen over wat er allemaal gaat veranderen, zet ze alle gebeurtenissen even op een rijtje. “Ik kwam hier in september 2020. Met de ‘1,5 meter’ kon ik niks beginnen in m’n kleine kroeg. Hier in ‘De Herderin’ was meer ruimte en ben ik fantastisch geholpen door pand-eigenaar Rudolf Wardenburg met flexibele huurafspraken. Maar ja, toen was het na een paar dagen alweer klaar met de pret.” Die lockdown hakte er stevig in, met weinig overheidssteun en tijdelijke baantjes in de zorg en transport voor Dunja. Werk dat ze trouwens als een verrijking heeft ervaren.
Op de momenten dat ze daarna wel open mocht, wisten haar trouwe gasten en anderen haar gauw weer te vinden.” Ze kwam ook tot besef dat ‘natte horeca’ een lastige toekomst heeft. Alles bij elkaar gaf nieuwe ideeën en ze hield nauw contact met Rudolf over de mogelijkheden. Aanvankelijk had hij na aankoop van De Herderin twee verschillende horecabedrijven voor ogen. Nu Dunja zich met Ad’Vundum definitief vestigt komen er dus drie horecafuncties met allemaal een eigen ingang, maar met één centrale keuken. Met een fraai schetsontwerp toont Dunja een exclusief inkijkje. Ze wil het nog niet gepubliceerd hebben. “Dat moet nog even een verrassing blijven.”

Dagdromen
De feestzaal vindt Dunja misschien wel het leukste aan dit nieuwe plan. “We herstellen dit pand in ere als feestlocatie.” Ze begint alvast wat te dagdromen hoe bruiloftsgasten vanuit het Oude Stadhuis een paar stappen hoeven te zetten voor diner en feest. Voor de brasserie ziet ze ook een mooie toekomst geholpen door het groeiende aantal toeristen dat Hasselt weet te vinden. Qua terrasmogelijkheid aan de zijkant is Dunja nu nog in gesprek met de gemeente.
“Spannend is het allemaal wel. Dit heb ik nog nooit eerder gedaan. Ik vraag mezelf wel eens af of ik er wel verstandig aan doe.” Uiteindelijk wint haar ondernemersgeest het van de twijfel en heeft ze vooral heel veel zin in alle uitdagingen.

Ons kent ons
Naast alles wat Rudolf mogelijk heeft gemaakt kan ze inmiddels ook moeilijk zonder haar rechterhand Ceran (red. Lau). “Hij is steeds belangrijker geworden om de zaak goed draaiende te houden.” En gebrek aan personeel heeft ze ook niet, terwijl veel ondernemers daarover klagen. “Ik ben nu ook bezig om leermeester te worden zodat we een stagebedrijf kunnen worden. Ik moet natuurlijk ook nog een hele keukenbrigade op poten gaan zetten.”

Dunja is er eerlijk over, ze mist wel eens het knusse cafeetje, maar ze gaat hard haar best doen om die sfeer van toen zoveel mogelijk te behouden. “Ad’Vundum is en blijft toch dat amicale, het ons kent ons, zo moet het blijven. Ik zou ook niet anders kunnen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour