30 september 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Fanfare-orkest en stadsbeiaardier geven concert bij Veerpoort

Geplaatst op: 18 mei 2022

Een uniek concert staat op de agenda voor zaterdagavond 4 juni. Bij de Veerpoort speelt het orkest van Hasselts Fanfare samen met de Hasselter stadsbeiaardier Martien van der Knijff. Hij speelt deze keer niet vanuit de toren maar vanaf een mobiel carillon.

Een uniek optreden, want Van der Knijff heeft nog maar één keer eerder opgetreden met het carillon op wielen dat hijzelf liet bouwen. Qua optredens gooide de effecten van het coronavirus roet in het eten. Toen Hasselts Fanfare hem benaderde voor een gezamenlijk concert kreeg de organisatie dan ook een volmondig ‘ja’. “Het is toch fantastisch om samen met zo’n mooi orkest een optreden te mogen verzorgen?”, aldus de enthousiaste Van der Knijff.

Anders dan normaal hoog in de toren heeft de beiaardier nu een beter contact met het publiek en vooral met het orkest. De beiaardier geeft solo een optreden evenals het fanfareorkest. Maar er staan ook gezamenlijke werken op het programma.

Het concert met klassiek en populair werk start om 19.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH