30 september 2023 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Openingsconcert seizoen SCAB met Joris Linssen en Caramba

Geplaatst op: 20 mei 2022

Bij de Kalkovens in Hasselt organiseert SCAB op vrijdag 26 augustus een openingsconcert van haar nieuwe seizoen met Joris Linssen & Caramba.

Zij brengen Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexico. Drie maanden per jaar toert de band met een theaterconcert langs de schouwburgen. De rest van het jaar spelen ze op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties zoals in Hasselt bij de Kalkovens.

Al sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijk enthousiasme en een flinke portie lef. Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor 20.000 mensen in een stadion en gingen ze op een pelgrimstocht waarbij ze al hun eten en drinken verdienden met hun muziek. Ze doen 100 shows per jaar en spelen elke keer alsof hun leven ervan afhangt. Caramba is avontuur, zien is geloven.

Zanger Joris is ook bekend van zijn tv-programma’s Hello Goodbye en Joris’ Showroom, maar is toch vooral die verrassend energieke entertainer, die al op zijn zestiende in de muziek begon. Hij brengt contrabassist Erik van Loo mee, top-accordeonist Marcel van der Schot en gitarist Kees van den Hoogen. Sinds enkele jaren hebben de muzikale broers er een zusje bij: percussioniste Djem van Dijk. Bij Caramba zweept ze de jongens en het publiek op tot grote hoogte met haar pittige percussie en prachtige stem. Een concert van Joris Linssen & Caramba is een belevenis, vol vurig enthousiasme en romantiek.

Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via scab-hasselt@hotmail.com  of op het inschrijfformulier in de bibliotheek Hasselt. De kosten zijn 15 euro en 12,50 euro voor vrienden SCAB.

Voor een indruk van de optredens van Caramba, zie de You Tube filmpjes: 

https://youtu.be/PwSx5TM81nE 

https://youtu.be/-H0f6z9sk6U 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour