7 oktober 2022 Gebruikers online: 6
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Spannende laatste competitieronde voor Olympia’28

Geplaatst op: 1 juni 2022

Olympia’28 neemt het aanstaande zaterdag in de laatste reguliere competitieronde op tegen HTC in Zwolle. Het wordt een enorm spannende laatste competitieronde waarbij het gaat om direct klassenbehoud of nacompetitie. Alles draait om de 12e plaats waar zaterdag geen enkel team terecht wil komen. Deze plaats betekent nacompetitie voor klassenbehoud of degradatie naar de 4e klasse.

HTC staat op deze plaats met 27 punten uit 25 wedstrijden en een doelsaldo van -19 (36-55). Op de 11e plaats staat VIOS-V met 29 punten en een doelsaldo van -8 (44-52). Olympia’28 staat op de 10e plaats met 30 punten en een doelsaldo van -13 (46-59).

VIOS-V heeft zaterdag uit tegen het reeds gedegradeerde Hulshorst genoeg aan een gelijkspel om verzekerd te zijn van klassenbehoud. Het team van Hans Roeland heeft bij HTC ook genoeg aan een gelijkspel. Aangezien het doelsaldo bepalend is mag zelfs met drie doelpunten verschil worden verloren, dan staat Olympia gelijk met HTC en is ook het doelsaldo gelijk. Het aantal gescoorde doelpunten in de competitie is dan bepalend en dat is in het voordeel van de Hasselter ploeg.

Voor beide teams zit er veel spanning op deze wedstrijd, maar Olympia’28 lijkt de beste papieren te hebben om de nacompetitie te ontlopen.
 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour