1 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rondwandeling met thema ‘Hasselt Klein Jeruzalem’ 

Geplaatst op: 3 juni 2022

Foto’s: Bisdom Utrecht, Mon.zorg 

De Moderne Devotie Beweging organiseert op zaterdag 11 juni een rondwandeling in Hasselt met als thema ‘Hasselt Klein Jeruzalem’. De start is om 15.00 uur voor de Grote- of Stephanuskerk en de wandeling duurt 70-90 minuten.

Hasselt als heilige stad, mogen we dat wel zo zeggen. Waarom is Hasselt van de Hanzesteden het meest een stad van bedevaart en pelgrims. Tijdens de rondwandeling staat gids Mink de Vries stil bij de overeenkomsten en verschillen tussen Jeruzalem in Israël, en Klein Jeruzalem in Hasselt. Ook wordt ingegaan op vragen als waarom Hasselt Klein Jeruzalem wordt genoemd, waarom trekken pelgrims en bedevaartgangers naar Hasselt en hoe is Hasselt geworden tot een Devotie- en Hanzestad.

Er worden plekken bezocht die iets laten zien van Hasselt als Klein Jeruzalem. Tot op de dag van vandaag treden er Hasselters en anderen in de voetsporen van de eerste christenen uit de Bijbel.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom en bestemd voor de voedselbank. Opgave bij de gids Mink de Vries: devriesvrolijk@tiscali.nl  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour