13 juni 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Orgelconcerten in Grote Kerk om “orgel dichtbij te brengen”

Geplaatst op: 24 juni 2022

Het orgel dichtbij brengen. Dat is wat ConsoloNL wil doen met de romantische serie orgelrecitals op donderdagavond in de Grote Kerk van Hasselt deze zomer. Ditmaal ook met organisten uit het buitenland.

Onder andere Vincent de Vries, woonachtig in Zuid Korea, en de Amerikaanse Hector Olivera nemen deze zomer plaats achter de klavieren van het Rudolph Knol orgel. Ook André van Vliet, Jan Hage, Gerwin van der Plaats, Harm Hoeve en Marco den Toom zullen zij vanaf 14 juli zeven weken lang iedere donderdagavond een breed aanbod van muziek ten gehore brengen. Meer info zie www.orgelseriehasselt.nl.

De bekende organisten spelen naast klassieke werken ook bewerkingen van psalmen en geestelijke liederen. Met zo’n breed aanbod van muzieksoorten hoopt de organisatie een brede groep belangstellenden aan te spreken. “We willen het orgel dichtbij brengen”, zegt mede-organisator Johan van Arnhem. “Het zou mooi zijn wanneer bezoekers, en met name jongeren, geïnspireerd raken door dit mooie instrument”

Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang tot de concerten, die om 20.00 uur aanvangen. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur opeen. De entree voor bezoekers vanaf 17 jaar bedraagt €12,50-. Kaarten zijn tijdens het concert verkrijgbaar. Kaarten zijn ook online te koop via www.consolonl.nl.

Romantische orgelrecitals Grote Kerk Hasselt

14.07 | Hector Olivera

21.07 | Jan Hage

28.07 | Gerwin van der Plaats

04.08 | Vincent de Vries

11.08 | André van Vliet

18.08 | Harm Hoeve

25.08 | Marco den Toom

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour