17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Achtervolging eindigt met stroomstootwapen en aanhoudingen

Geplaatst op: 27 juni 2022

Politieagenten moesten zaterdagnacht de achtervolging inzetten en uiteindelijk een stroomstootwapen gebruiken om een verdachte aan te houden. Op social media doet agent Jeroen van het Kamper politieteam verslag van de taferelen die voor de politie begonnen op de Zwartewaterbrug.

Dit schrijft de agent: “Wij reden vannacht over de brug bij Hasselt waar wij een jongeman zagen lopen die een meisje droeg. Dit meisje bleek echt net daarvoor te zijn aangereden door één of meerdere scooters. Ter plaatse troffen wij twee scooters, die de verlichting uit deden en met hoge snelheid voor ons wegreden.” De agenten zetten vervolgens de achtervolging in waarbij de scooterrijders hun best deden om de kentekenplaten onzichtbaar te maken voor de politie.

Aan de Gildeweg op het industrieterrein werd een van de twee scooters klem gereden. Na een  achtervolging te voet konden zij de eerste persoon aanhouden. Onder dreiging van het inzetten van een stroomstootwapen gaf de verdachte zich over.

Agent Jeroen: “De achtervolging zette zich voort richting Zwolle waarbij de tweede verdachte hard onderuit ging.” Toch bleef deze verdachte zich verzetten waarna het stroomstootwapen werd gebruikt om deze persoon aan te houden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour