19 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe huisarts Van Kleef opent nieuwe praktijk

Geplaatst op: 1 juli 2022

Samen met zijn vrouw onthulde Robert van Kleef het nieuwe naambordje

Hasselt heeft sinds vrijdag een nieuwe huisarts. Tijdens een feestelijke borrel opende Robert van Kleef vrijdagmiddag zijn praktijk aan de Hoogstraat. Met nog vier medewerkers trekt hij in de voormalige werkplek van Nico Tuinstra die met pensioen is gegaan. Van Kleef onthulde zijn naambordje bij de voordeur in aanwezigheid van verschillende Hasselter zorgprofessionals.

“Ik had niet bedacht mijn praktijk te openen juist nu de huisartsen op het Malieveld staan.” Van Kleef steunt zijn vakgenoten die met een demonstratie de huidige werkdruk aan de kaak stellen.

De nieuwe arts was blij handen te kunnen schudden met de mensen met wie hij veel gaat samenwerken. “Ik vind het belangrijk dat wij elkaar weten te vinden.” Bij de onthulling stelt hij zijn team voor waaronder zijn vrouw. Het stel woont samen in Zwolle met hun vier kinderen. Hiervoor was Van Kleef militair arts en in het verleden onder meer ook nog sportarts bij FC Twente.

De toekomstplannen voor een gezamenlijke artsenpraktijk in de te realiseren gezondheidspraktijk aan de Prinsenstraat waren voor Van Kleef belangrijk om naar Hasselt te komen. “Een solo-praktijk wordt steeds zeldzamer met de werkzaamheden vandaag de dag. Ik heb nu al een goede samenwerking met mijn collega’s en hoop snel onder een dak met hen te kunnen werken. Ik loop in deze praktijk al fysiek tegen beperkingen aan met ons team.”

Van Kleef omschrijft zichzelf als ‘makkelijk in de omgang’ en wil zijn praktijk laagdrempelig houden voor iedereen. Daarnaast heeft hij een persoonlijke missie tegen wat hij omschrijft als ‘bewegingsarmoede’. Als fervent sporter en met opgedane kennis is hij overtuigd van de preventieve werking van een gezond bewegingspatroon.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour