6 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Operator spiegelt reis mooier voor met verkeerde Hasselt

Geplaatst op: 30 juni 2022

Ben je bezig met een fijne roadtrip door Belgiƫ, kom je de zevende dag aan in Hasselt. Eenmaal daar blijkt het toch allemaal anders in elkaar te steken. Reisorganisatie The Travel Company Holidays, gevestigd in Almere, is in een eigen advertentie nogal de mist ingegaan.

Op de site wordt een autorondreis aangeboden door het land van onze zuiderburen, maar prijkt groot ons Zwarte Water en Grote Kerk op de online-brochure. En vervolgens komt de lezer deze vreemde beschrijving tegen:

Dag 7: Genk. Met 15 minuten rijden (14km) ben je in de stad Hasselt een echte Hanzestad, rijke geschiedenis en de prachtige historische binnenstad. Je kunt hier uitstekend winkelen, volop musea bezoeken en heerlijk eten. Struin door het oude stadscentrum en bewonder De Sint-Quintinuskathedraal en het oude Stadhuis. Wandel langs grachten met hun bruggen, kades en sluizen.’

Elementen van zowel het Belgische als Nederlandse Hasselt zijn bij elkaar in een soort blender gestopt, met bovenstaande tekst als gevolg. Op zoek naar een reactie bij de betreffende organisatie was niemand bereikbaar om te reageren. Wel is de reisorganisatie door onze redactie op hoogte gebracht van de uitglijder.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour