23 juli 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grachten Swim & Run nieuwe sportieve knaller

Geplaatst op: 1 augustus 2022

In de stadsgracht van Hasselt vindt op zaterdag 1 oktober voor de eerste keer de Kijk in de Vegte Grachten Swim & Run plaats. De organisatie mikt op zo’n 200 deelnemers. Het wordt een evenement door en voor Hasselters.

Dit evenement wordt georganiseerd door Trainingsgroep Het Zwartewater, hoofdsponsor van THZ bouwbedrijf Kijk in de Vegte en de Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt. Laatstgenoemde zorgt voor de veiligheid van de zwemmers in het water en de EHBO.

De Grachten Swim & Run kan worden gezien als opvolger van de befaamde Grachtenloop. Dit evenement groeide uit tot een klassieker en werd in 2017 voor de laatste keer georganiseerd. Daarna kwam de Koningsloop voor dit evenement in de plaats. Nu wordt de Grachtenloop nieuw leven in geblazen met het verschil dat er gekozen is voor de combinatie van zwemmen en hardlopen.

Het zwemstuk bestaat uit een ronde van 250 meter. De start is bij De Compagnie aan de Prinsengracht. De deelnemers zwemmen tot de Nieuwstraatbrug en gaan daarna weer terug naar het startpunt. De loopronde is 1.400 meter. Het parcours is officieel opgemeten. Er wordt gemikt op drie leeftijdsgroepen. Kinderen van 9 tot 12 jaar zwemmen 240 meter en lopen twee ronden van 1.400 meter. Sportievelingen van 13 tot en met 18 jaar gaan 500 meter zwemmen en 4.200 meter lopen (drie ronden) en volwassenen zwemmen 1.000 meter en lopen vier ronden (5.600 meter). Daarnaast wordt ook een businessrun georganiseerd.

Het evenement is gekoppeld aan een goed doel en staat in teken van de oorlogsslachtoffers van Oekraïne. In Hasselt worden momenteel zo’n 80 vluchtelingen opgevangen.

De organisatie heeft hoge verwachtingen van het evenement. “Evenementen met een combinatie van zwemmen en lopen worden steeds populairder. Het zou een jaarlijks terugkerend evenement kunnen worden”, aldus Gerrard Kijk in de Vegte van het gelijknamige bouwbedrijf.

Naast de Koningsloop en Oliebollenloop is de Grachten Swim & Run het derde evenement dat de trainingsgroep organiseert. De inschrijving gaat van start op zaterdag 27 augustus en nadere informatie volgt later. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour