27 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jan en Marrie Zandbergen zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 17 augustus 2022

Burgemeester Eddy Bilder stond woensdagochtend op de stoep aan de Prinses Marijkestraat. Hij kwam namens de gemeente de felicitaties overbrengen aan Jan en Marrie Zandbergen. Het echtpaar vierde dat zij precies zestig jaar geleden met elkaar in het huwelijksbootje stapten.

Jan (1937) groeide op in Cellemuiden. Marrie Jansen (1942) zag in Hasselt voor het eerst het levenslicht, in het pand waar nu De Linde is gevestigd. De twee hebben elkaar ontmoet op dansles. Marrie memoreert ‘Marina’ van Rocco Granata als hét lied waarop zij met Jan de quickstep danste. Het stel trouwde in 1962 en kreeg drie kinderen, Agnes, Klaas en Stef. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en -heel pril- één achterkleinkind.

Jan is lang werkzaam geweest als vrachtwagenchauffeur voor Hasselter bedrijven als Veldman en Van den Berg. Marrie werkte tot haar huwelijk bij een kapsalon in Hasselt. Later heeft zij zich 29 jaar ingezet als gewaardeerd vrijwilliger bij De Hazelaar. Lezen en handwerken zijn haar voornaamste hobby’s. Jan besteedde veel van zijn vrije tijd aan de Molen, IJsclub en op het bouwland. Bij Volkstuindersvereniging ‘Nut en Genoegen’ is hij bovendien bestuurslid geweest.

In september geeft het ‘diamanten’ echtpaar een feest om het jubileum nog eens te vieren in bredere kring.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour