7 oktober 2022 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jaap en Gerda Wanningen vieren gouden huwelijk

Geplaatst op: 20 september 2022

Het was tijdens Euifeest 1970 dat de vonk in De Herderin oversloeg tussen Jaap Wanningen en Gerda Grolleman. Donderdag 15 september was het stel dat vijftig jaar getrouwd. Dat vierden zij afgelopen weekend met familie, buren en vrienden in Hotel Zwartewater in Zwartsluis.

Voor Jaap was die ontmoeting in De Herderin liefde op het eerste gezicht. Maar Gerda hield de boot eerst nog even af. Ook omdat zij plannen had om in Spanje te gaan werken in de toerisme. Toch kwam er verkering, en gingen ze uiteindelijk samen naar Spanje. Niet om te werken maar om vakantie te vieren.

Samen kregen Gerda en Jaap twee kinderen, Margriet en Jaap Jr. Ook zijn ze al een aantal jaar opa en oma. Het stel woonde de eerste jaren van hun huwelijk nog 3,5 jaar in Nieuwerkerk aan de IJssel, voor zij terugkeerden naar Hasselt. 44 jaar hadden zij hun stek aan Het Ambt. Inmiddels wonen ze nu twee jaar aan het Bolwerk, waar ook de burgemeester hen donderdag opzocht.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour