23 juli 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grachten Swim&Run gaat starten vanuit Zwembad Hasselt

Geplaatst op: 24 september 2022

Deze week heeft de organisatie van de Grachten Swim&Run moeten besluiten om de SWIM te laten plaatsvinden vanuit het zwembad van Hasselt. Na overleg met experts is vastgesteld dat de watertemperatuur helaas al te veel gedaald is om zonder wetsuits aan de SWIM deel te nemen.

“Het verplichten van wetsuits voor met name de jongste categorie vinden we niet bespreekbaar. We willen namelijk de drempel om voor de eerste keer deel te nemen aan dit prachtige combinatie-evenement zo laag mogelijk houden”. “Erg blij zijn we met de snelle toezegging van Zwembad Hasselt om het bad op zaterdag 1 oktober geheel kosteloos beschikbaar te stellen voor de SWIM. Een mooi gebaar dat perfect past bij de doelstelling van het evenement”, aldus de organisatie

Door te starten vanuit en vanaf het Zwembad zijn er een paar kleine wijzigingen in het programma. Om 13 uur is de start voor de jongste categorie (9 – 12 jaar). Zij zullen 250 meter zwemmen en daarna beginnen aan hun RUN die vanaf het zwembad over de Zwartewaterbrug naar de grachten van Hasselt loopt. Na 1 ronde rondom de grachten hebben zij hun 1750 meter RUN er op zitten. De 13-18 jarigen zwemmen 400 meter in het zwembad en lopen uiteindelijk 2 ronden waarmee ze in totaal 2500 meter afleggen. De 18 plussers worden vanwege de hoeveelheid deelnemers opgesplitst in een mannen- en vrouwen Swim&Run. De vrouwen en de estafette deelnemers starten om 15 uur en om 15.30 uur duiken dan de mannen uiteindelijk het verwarmde water in. Nadat ze allemaal 500 meter zwemmend hebben afgelegd lopen ook zij vanaf het zwembad naar de grachten om daar na 5 ronden onder de finishboog door te rennen. Dit is in totaal 5 km. Aan de finish op het einde van de Baangracht ontvangt iedereen een mooie attentie.

Trainingsgroep Het Zwartewater, Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt en Bouwbedrijf Kijk in de Vegte zijn samen met alle vrijwilligers dankbaar dat ze op korte termijn dit evenement zo hebben kunnen aanpassen en doen hierbij een oproep om je (alsnog) aan te melden. Doe mee en steun de opvang van de vluchtelingen vanwege de oorlog in de Oekraïne.

Alvast vooruitkijkend naar volgend jaar wil de organisatie het evenement veel eerder op de kalender plaatsen maar dit was helaas voor deze editie niet mogelijk.

Voor meer informatie of aanmelden voor de Grachten Swim&Run op zaterdag 1 oktober ga naar; www.trainingsgroephetzwartewater.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour