6 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Feestelijke aftrap De Buurman in nieuwe pand

Geplaatst op: 24 september 2022

De Buurman verhuisde in augustus naar de nieuwe stek midden in de Hoogstraat. Tussen alle drukte trapt eigenares Marlous Naberman zaterdag officieel af om de verhuizing te vieren. Dit doet zij samen met Heleen van den Berg, die met Haarstudio 8.1 een vaste kappersstoel bezet bij De Buurman. Naast de verhuizing viert Marlous ook gelijk het vijfjarig bestaan van haar tweedehands-kledingwinkel.

Marlous is al helemaal thuis in haar nieuwe winkelpand, waar voorheen kapperszaak Contour was gevestigd. Ze hoopte op meer reuring en is de eerste weken al direct beloond. “Mensen die door het centrum lopen, komen hier veel gemakkelijker binnen dan op m’n vorige plek buiten het winkelgebied. Ik mag inmiddels ook wel een cursus Duits gaan doen”, zegt Marlous met een knipoog, want ook toeristen buren nu meer bij De Buurman.

Het pand heeft jarenlang dienstgedaan als kapsalon. Zo kreeg Marlous ook contact met Heleen van den Berg die daar jarenlang -in loondienst- klanten heeft geknipt. Marlous zag direct mogelijkheid om twee kappersstoelen te behouden. Heleen was enthousiast en knipt nu als ZZP’er op dezelfde werkplek, maar dan omgeven door kledingrekken en winkelend publiek.

Heleen: “Marlous en ik hadden meteen een klik, ik bracht ook al kleding bij haar in. Tegelijk is er ook weer niet zoveel veranderd. Ik knip nog veel van mijn eerdere klanten, en ik heb ook geen stop gehad qua werk. Ook toen het een tijdje leegstond ben ik gewoon doorgegaan. Vervolgens zag ik het met de week mooier worden.” Met de start van haar eigen onderneming koos Heleen voor de nieuwe productlijn Orchid, van het Nederlandse merk Artistique.

Heleen werkt in principe op dinsdag en vrijdag. “Nu zoek ik nóg een parttimer die de andere stoel kan gebruiken”, vertelt Marlous die enthousiast is over de instore-kapsalon. “We kunnen elkaar op deze manier mooi versterken.”

De aftrap van de ‘nieuwe’ Buurman en Haarstudio 8.1 is zaterdag 1 oktober van 16 tot 18 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour