29 februari 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Noggus & Noggus organiseert kinderboekenruilbeurs

Geplaatst op: 30 september 2022

Gerlinde: vestiging Hasselt

De Stichting Noggus & Noggus organiseert op vrijdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een ruilbeurs voor kinderboeken in de vestigingen in Hasselt en Ommen.

Aanleiding hiervoor is dat de Nationale Kringloopweek 2022 (1 tot en met 8 oktober 2022) en de Kinderboekenweek 2022 (5 tot en met 16 oktober) elkaar overlappen. Een mooie gelegenheid om daar een leuke actie aan te verbinden, dacht Stichting Noggus & Noggus. En dat resulteerde in kinderboekenruilbeurs ‘Een boek voor een boek’.

Of het nou om ‘Jip en Janneke’ gaat of om ‘de Neehoorn en de Slangzaam’: alle kinderboeken die er leesbaar en compleet uitzien kunnen geruild worden bij Noggus & Noggus Hasselt (Buiten de Venepoort 3) en Ommen (Strangeweg 23), op vrijdag 7 oktober vanaf 14.00 uur. Klanten en klantjes kunnen hun kinderboeken afgeven en ontvangen daarvoor een voucher, die ze bij de kassa kunnen inleveren voor een boek van hun keuze. Dubbel leuk: lezen is leuk en een ander blij maken met een fijn boek is ook leuk.

Gi-ga-groen

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Als je het over de natuur hebt, heb je het al gauw over het milieu. En als je het over milieu hebt, is kringloop daar een belangrijk onderdeel van. Weg met de plastic soep, de verspilling, de weggooimaatschappij. Ook boeken zijn het waard om een tweede, derde of misschien wel vierde leven te krijgen

Bewustwording

In een wereld waarin grondstoffen steeds schaarser worden, is het van belang om kinderen al zo jong mogelijk kennis te laten maken met activiteiten die ze kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Met ‘Een boek voor een boek’ wil Noggus & Noggus op een leuke manier bijdragen aan die bewustwording. Het project komt voort uit circulair ambachtsnetwerk WaardeRing, waarin zo’n vijftig organisaties, bedrijven en scholen uit de omgeving Zwolle samen werken aan meer kansen voor mensen en materialen.

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour