27 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Succesvol NK-weekend voor karter Yme van Campenhout

Geplaatst op: 9 november 2022

Foto's: mgshoot.com

De elfjarige Yme uit Hasselt heeft het laatste NK-weekend van dit seizoen afgesloten met een mooie podiumplek: P2. De races werden afgelopen weekend verreden op kartcircuit De Landsard in Eindhoven.

Het raceweekend kende veel mechanische problemen voor Yme en zijn monteur (en vader) Patrick. Motorproblemen en problemen met het gaspedaal en de achteras kenmerkten de races die hij dit weekend reed. Toch wist Yme er in het dagklassement met de tweede plek vandoor te gaan.

In de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag zat de snelheid er nog niet goed in. Na de laatste aanpassingen aan de kart op zaterdagmiddag leek het op de racedag (zondag) toch goed te komen. Yme reed samen met zijn twee teamgenoten van Braam Racing in formatie (in een treintje vlak achter elkaar) de kwalificatie en pakten daarmee P1, P2 en P3. Yme was met slechts eenduizendste verschil de snelste en stond op pole position.

In de eerste ronde van de eerste race ging Yme in bocht twee te wijd, waardoor hij twee plekken verloor. Hij kon de racepace van de twee koplopers niet bijhouden en moest met een haperende motor hard verdedigen om niet verder terug te zakken. Dat lukte waardoor hij alsnog als derde finishte.

In de tweede race (de motor was inmiddels gerepareerd) startte Yme vanaf de derde plek en kon na de start meteen goed meekomen met de koplopers. Vanaf ronde drie viel hij echter terug door een probleem met het gaspedaal. Hij verloor twee plekken en finishte als vijfde.

Vlak voor de start van de laatste race begon het te regenen. De setup van de kart werd aangepast voor een regenrace en Yme startte de race als vijfde. Yme nam in deze race geen enkel risico en reed beheerst van de vijfde plek, naar de vijfde plek. In zijn achterhoofd hield hij al rekening met zijn positie in het eindklassement van dit seizoen. Voorafgaande aan de laatste races in Eindhoven stond Yme vierde in het algemeen klassement van het Nederlands Kampioenschap in de Parolin Rocky klasse. Of zijn prestaties van afgelopen weekend genoeg zijn voor een derde plek in het eindklassement van het NK wordt later bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour