27 november 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwem- en Reddingsbrigade pakt wisselbeker

Geplaatst op: 22 november 2022

Tijdens de jaarlijkse vijfkamp in Zwartsluis voor de zwemmers van reddingsbrigades viel Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) in de prijzen. Zo werd de wisselbeker gepakt bij de jaarlijks terugkerende verenigingsestafette. Elke brigade zwom met een meisje en jongen van elke leeftijdscategorie en gaat in estafettevorm de strijd aan met de andere brigades. De Hasselter ploeg was vertegenwoordigd met zo’n 42 leden.

Naast Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt namen ook de zwemmers van brigades uit Staphorst, Zwolle, Raalte en Zwartsluis deel aan de vijfkamp.

De avond werd gestart met 25 of 50 meter vrije slag, waarbij er halverwege een hindernis in de baan lag. Dit onderdeel heeft relatie met het redden van een drenkeling waarbij je altijd boven en onderwater moet kijken waar je zwemt. Als tweede onderdeel was het op de rug zwemmen met ring, bal of pop. Dit onderdeel heeft relatie met het vervoeren van een drenkeling naar de kant. Daarnaast werd er tuigje gezwommen. In teamverband zwemt er iemand in een tuigje naar de overkant en wordt teruggetrokken naar de kant.

Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt traint elke woensdag in het zwembad van Hasselt (zomer) of Genemuiden (winter). Zwemmen bij Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt betekent zwemmen in de breedste zin van het woord. Spelenderwijs leer je om jezelf, of een ander, te redden bij een ongeval in het water. Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigade-zrh.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour