25 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Na ruim zeven jaar krijgt CGK Hasselt weer een eigen predikant

Geplaatst op: 19 december 2022

Spreker Bram Hofland met zijn gezin. Beeld: facebook Bram Hofland

De Christelijk Gereformeerde Kerk Hasselt krijgt weer eigen dominee. Dat maakte de kerkelijke gemeente dit weekend bekend. Bram Hofland komt met zijn gezin over vanuit Emmeloord. Hij volgt John Germs op die ruim zeven jaar geleden met kerkelijk pensioen ging. Sindsdien beschikte CGK Hasselt niet over een eigen voorganger.

In oktober bracht de kerkenraad een beroep uit op Hofland om naar Hasselt te komen. De predikant bezocht de gemeente toen met zijn vrouw: “We proefden dat jullie een dynamische en jonge gemeente zijn op zoek om het evangelie voor vandaag te laten klinken in de vormen van vandaag”, vertelt Hofland in een videoboodschap. Ook meldt hij dat het een moeilijk proces was om tot een goede keuze te komen. Want ook drie andere kerkelijke gemeenten deden samen met zijn huidige gemeente een beroep op Hofland. “Hasselt tot snel!”, besluit de predikant de boodschap.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour