26 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – Dieze West 

Geplaatst op: 18 januari 2023

Komende zaterdag staat de eerste officiële wedstrijd na de winterstop voor Olympia’28 op het programma. Te gast op sportpark ‘t Hoenbroeck is koploper Dieze West uit Zwolle. Het wordt de eerste keer dat beide teams elkaar in competitieverband gaan ontmoeten. 

Voor het seizoen 2017/18 werd door Dieze West de overstap van de zondag- naar de zaterdagafdeling in het amateurvoetbal gemaakt waar men moest starten in de 4e klasse. Na vijf seizoenen in deze klasse werd vorig jaar het kampioenschap binnengehaald met als resultaat promotie naar de 3e klasse C. Het team van trainer Tom IJzerman is aan een sterk debuut bezig in deze klasse. Na acht overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag nemen de gasten de 1ste plaats in met 25 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +13 (22-9).  

Olympia staat na vier overwinningen, tweemaal een gelijkspel en vijf nederlagen op een 8ste plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van –1 (18-19). Op papier wordt het voor het team van trainer Hans Roeland zaterdag dan ook een zware opgave om de punten thuis te houden. 

Of de winterstop Olympia goed gedaan heeft zal zaterdag blijken. Positief is dat de oefenwedstrijden, uit bij DESZ en thuis tegen HHC O23, in winst werden omgezet met respectievelijk 2-1 en 3-2. 

Diverse spelers zijn na blessureleed voor Roeland weer beschikbaar. De belangen in deze wedstrijd zijn voor beide teams groot. Dieze West zal de koppositie willen behouden en winst voor Olympia kan aansluiting betekenen bij de subtop vanuit de brede middenmoot.  

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour