29 februari 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Edwin Duim tekent als hoofdtrainer bij Olympia’28

Geplaatst op: 23 januari 2023

Edwin Duim wordt de nieuwe hoofdtrainer van Olympia’28. Met ingang van komend seizoen 2023-2024 neemt hij het stokje over van Hans Roeland. Afgelopen zaterdag tekende hij zijn contract in het sponsorhome. Het wordt voor Duim zijn vijfde klus als hoofdtrainer.

Zwollenaar Duim (54) speelde als voetballer 10 jaar voor PEC Zwolle (1984-1994). Zijn eerste klus als hoofdtrainer was bij IJVV. De laatste vier seizoenen, inclusief het huidige, was hij hoofdtrainer van VHK. Afgelopen jaar promoveerde hij  met die ploeg naar de 3e klasse en kwam daardoor dit seizoen in de competitie bij Olympia’28. Dit seizoen zou al het laatste van Duim in Sint Jansklooster worden, maar in december scheidden de wegen van Duim en VHK vervroegd.

Duim heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Het willen spelen met ‘eigen jongens’ spreekt me erg aan. Daarbij is Olympia’28 een actieve vereniging met een mooi verleden én aanzien in de regio.” Duim kent de Hasselter vereniging goed. Zo kruiste hij als voetballer van SC Genemuiden de degens met Olympia’28 in de hoofdklasse. En afgelopen najaar kwam hij als trainer van VHK op bezoek. Het wordt voor Duim, woonachtig in Stadshagen, de dichtstbijzijnde aanstelling tot zover. “Ik kan er op de fiets heen”, aldus de nieuwe trainer met een kwinkslag.

De technische commissie van Olympia is erg blij met de aanstelling van Edwin Duim als hoofdtrainer voor het aankomende seizoen. “Met zijn ervaring als voetballer en trainer past hij perfect in het profiel dat de club heeft opgesteld. Met deze staat van dienst denken wij de juiste persoon in huis te hebben om onze jonge selectie de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour