3 mei 2024 Gebruikers online: 37

Olympia laat winst uit de handen glippen in Rouveen

Geplaatst op: 11 februari 2023

De zogeheten ‘Stadswegderby’ stond zaterdagmiddag weer op het programma. Positief bekeken houden de Hasselters vier punten over aan de twee duels dit seizoen. Want na de winst thuis op Rouveen werd zaterdag gelijkgespeeld aan de andere kant van het Staphorsterveld. Toch hadden het ook zomaar zes punten geweest kunnen zijn. Want na een vroege voorsprong voor Olympia maakte Rouveen pas vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.

Was dat verdiend? Dat valt op twee manieren te bekijken; Rouveen maakte het spel grotendeels, maar de beste kansen waren voor de -vandaag- in maagdelijk wit gehulde Hasselter ploeg. De 0-1 viel op een inmiddels klassieke wijze. Veel goals van Olympia ontstaan met een schot vanaf het rechtermiddenveld. Deze wedstrijd slingerde Bram Haasjes links indraaiend de bal weer in de ‘zestien’. Ditmaal was het niet een ploeggenoot die de voorzet kon toucheren, maar een tegenstander die de bal ongelukkig in eigen doel kopte in de 20e minuut.

Daarna was het dus Rouveen dat kwam, en Olympia die in een verdedigende rol werd gedwongen. De ploeg van Hans Roeland schikte zich daar naar, om af en toe sterk te counteren met kansen als gevolg. Het ‘0-2-moment’ was toen Patrick Reuvekamp, uit een pass van Brian Snijder, eerst onderkant lat raakte en daarna op vijf meter de paal raakte. Vervolgens gebeurde er lang weinig binnen de kalklijnen, tot er een bal op het hoofd van een Rouveense speler belandde die hem vervolgens knap binnen knikte.

Olympia staat na deze puntendeling virtueel nog steeds in de gevarenzone. Anderzijds is de ploeg ook al vijf wedstrijden ongeslagen, al eindigden de laatste vier duels allemaal in een gelijkspel.

Komende weken wordt niet gevoetbald in de amateurcompetities. 4 maart komt ASC’62 op bezoek in Hasselt.