13 juni 2024 Gebruikers online: 74
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Benefietconcert voor noodhulp Aleppo na aardbeving

Geplaatst op: 13 februari 2023

Naast alle schade en slachtoffers in Turkije, is ook het noorden van Syrië zwaar getroffen door de zware aardbeving van 6 februari. Speciaal voor de inwoners van de gekwelde stad Aleppo wordt 4 maart een groot benefietconcert gehouden in de Grote Kerk. De opbrengst is bestemd voor Stichting Ismaël, dat hulp verleent via christelijke kerken in Aleppo.

De hulpverlening in Turkije en Syrië komt langzaam op gang. Op sommige plekken is nog helemaal geen hulpverlening. De Syrische stad Aleppo met twee miljoen inwoners, is dubbel hard getroffen door de aardbeving. De stad lag al in puin door de burgeroorlog.

‘Hoop voor Aleppo?’ is de titel van het benefietconcert om geld in te zamelen. Op de avond wordt een collecte gehouden die volledig bestemd is voor noodhulp die gaat via de kerken in Aleppo. Denk daarbij aan eerste levensbehoeften zoals eten en drinken.

Het Urker Gemengd Koor Immanuël o.l.v. Harm Hoeve en het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden o.l.v. Gerwin van der Plaats werk mee aan het concert. Marco den Toom op orgel, Gerwin van der Plaats op vleugel en trompettist Pascal van de Velde zorgen voor de muzikale begeleiding

Toegang is gratis, maar kaarten moeten wel gereserveerd worden. Het maximum aantal is 750 bezoekers.

Kaarten zijn gratis verkrijgbaar via https://consolonl.nl/concert/benefietconcert-voor-syrie/

De deuren van de kerk gaan 19.00 uur open. Samenzang vanaf 19.15 uur. De avond start om 19.30 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour