31 maart 2023 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Collecte ZOA voor vluchtelingen wereldwijd

Geplaatst op: 17 maart 2023

Vrijwilligers collecteren in de week van 27 maart tot en met 1 april 2023 in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis voor noodhulporganisatie ZOA (Zuidoost Azië). ZOA helpt miljoenen mensen die op de vlucht zijn in crisisgebieden.

Voor Petro

De ZOA-collecte is onder meer voor de 65-jarige Petro in Oekraïne. Hij verloor bij een raketaanval zijn schoonzoon en zijn dochter raakte lichamelijk beperkt. Petro moet nu alleen voor zijn twee kleinkinderen zorgen. Samen met jouw hulp kan hij weer een leven opbouwen. De ZOA-collecte is ook voor de 11-jarige Joudi in Aleppo, die samen met haar vijf familieleden wanhopig in leven probeert te blijven na de catastrofale aardbeving in februari. Of voor de vele andere slachtoffers van een natuurramp of oorlog.

Geef jij ook

Met de opbrengst van de collecte kan ZOA vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen. De collectanten hopen je aan de deur te ontmoeten. Heb je geen geld in huis of loop je de collectant mis? Geven kan ook door de IQR-code op de collectebus te scannen of ga naar de website www.nietthuis.nl. Wil je meer weten over ZOA: www.zoa.nl

Schoon water

Wereldwijd zijn er al meer dan 100 miljoen vluchtelingen. ZOA is in circa vijftien landen actief en geeft noodhulp zoals voedsel, schoon drinkwater en onderdak. Dit gebeurt ter plekke of in een nabijgelegen regio of buurland. Daarbij vergeet ZOA de lokale bevolking niet. Vervolgens blijft ZOA trouw als mensen een nieuw bestaan proberen op te bouwen, bijvoorbeeld met het creëren van goede basisvoorzieningen en onderwijs. Net zolang tot ze zichzelf weer kunnen redden.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour