15 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ommenaren geven Olympia’28 het nakijken

Geplaatst op: 1 april 2023

Foto: Wim Poelhekken

Olympia’28 is zaterdagmiddag zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Na de lange reeks gelijke spelen en winst vorige week ging de Hasselter hoofdmacht onderuit tegen FC Ommen. Goedgemutst startte de formatie van Hans Roeland nog aan de pot voetbal. Maar al gauw bleek dat de Ommenaren duidelijk een maatje te groot waren.

Met een prachtig schot vanaf randje strafschopgebied opende FC Ommen de score. Maarten Bel schoot perfect raak via onderkant lat. Na rust maakte dezelfde speler de 0-2. Doordat de bal door de benen van een verdediger op goal af ging, was de verder goed keepende Luuk Dorland te laat om het schot te keren. Olympia had tot dat moment eigenlijk niets in te brengen. Na enkele wissels veranderde dat iets, en Olympia wist zelfs dichterbij te komen. Brian Snijder miste eerst nog een grote kans, maar maakte dat helemaal goed met een fraaie voorzet die belandde op het hoofd van de lange spits Thijmen van den Berg. Hij kopte de bal kunstig tegendraads in de touwen.

Toch pakten de bezoekers het weer op en gooiden enkele minuten voor het laatste fluitsignaal de wedstrijd op slot. Pijnlijker was nog de rode kaart daarna voor Ryan Hamstra en de gele kaarten voor enkele andere spelers. Door onder meer de schorsingen die daaruit voortkomen, houdt Roeland haast geen verdedigers uit zijn selectie meer over om op te stellen tegen -directe concurrent en komende tegenstander- Dedemsvaart. Tel daar de ziekenboeg bij op, en het is duidelijk dat de Olympia-selectie stevig gemankeerd is de komende periode. Extra vervelend is dat de getalenteerde aanvaller Ruben Willems afgelopen week tijdens de training zijn enkelbanden heeft gescheurd. Willems was net terug van een hamstringblessure.

Olympia staat momenteel nog op een veilige achtste plek, maar heeft zeker nog te vrezen voor nacompetitie met enkele ploegen kort daaronder.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour