13 juni 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Basisschoolkinderen ontwerpen droomspeelplek voor Stadsweide

Geplaatst op: 25 mei 2023

Hasselt krijgt er een mooie speelplek bij. Op de locatie Stadsweide Om de Weede wordt na de zomer een nieuwe speelplek aangelegd. Vorige week dinsdag mochten de kinderen van een aantal klassen van basisscholen Op de Hoeksteen en De Driemaster onder begeleiding van BoerPlay, inrichter van beweeg- en speelplekken, meedenken over het ontwerp. Wethouder Harrie Rietman nam een kijkje in groep 5/6 van Op de Hoeksteen en bekeek de enthousiaste plannen van de kinderen.

“Wij kunnen natuurlijk ook zelf een speelplek bedenken, maar ik zal niet veel tijd doorbrengen op een schommel” lacht Rietman. “Hoe leuk is het als de kinderen zelf met ideeën komen over hoe hun droomspeelplek eruitziet.” Uiteraard zijn niet alle wilde ideeën uitvoerbaar. De eisen voor veiligheid zijn streng en de speelplek moet vooral veilig zijn. Daar houdt BoerPlay rekening mee. “We willen vooral dat het echt een speelplek wordt waar alle kinderen uit de buurt heerlijk kunnen spelen. Het is mooi om te zien hoe enthousiast en onbevangen deze kinderen zijn en met gave ideeën komen.”

De kinderen mogen plaatjes uitknippen en een top 10 maken. Ook mogen ze aangeven wat ze vooral niet willen. Een kabelbaan en een blote voetenpad scoren hoog. BoerPlay werkt steeds vaker met basisschoolkinderen om zo tot een succesvol plan te komen. Harmke van BoerPlay: “Je kunt wel een digitale vragenlijst sturen, maar nu weten we zeker dat de ideeën ook echt van de kinderen zijn.” Op basis van de uitkomsten en de randvoorwaarden vanuit de gemeente Zwartewaterland komt BoerPlay met 2 ontwerpen. De kinderen brengen vervolgens hun stem uit. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt uitgevoerd.

Half juli is er een inloopbijeenkomst waar inwoners de ontwerpen kunnen bekijken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour