29 februari 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Dieze West – Olympia’28

Geplaatst op: 25 mei 2023

Handhaaft Olympia’28 zich in de derde klasse of gaat het verder naar de loterij die nacompetitie heet? Aan het eind van de zaterdagmiddag hebben wij een antwoord daarop.

De situatie is nu zo dat er nog drie teams in aanmerking komen voor de 9e plaats wat nacompetitie voor handhaving of degradatie inhoud. ASC’62 staat nu 7e met 32 punten uit 23 wedstrijden (37-40), Olympia’28 dus 8ste en Dedemsvaart 9e met 29 punten uit 23 wedstrijden (35-36). ASC’62 gaat op bezoek bij het reeds gedegradeerde Hardenberg. Dedemsvaart ontvangt de vv Hattem dat bij winst de 2e periode binnen kan halen en dus alles op alles zal zetten om dit doel te bereiken.

Olympia’28 is kampioen in gelijke spelen maar zo’n resultaat kan zaterdag onvoldoende zijn. Wil Olympia’28 niet afhankelijk zijn van deze twee uitslagen dan is de enige zekerheid voor directe handhaving te winnen van en bij Dieze West. Het zal een zware opgave voor het jonge Hasselter team worden maar onmogelijk is het niet tegen de hooggeplaatste Zwollenaren. Dieze West is al zeker van het spelen van nacompetitie voor promotie.

Plaats acht is veilig. Die moet minimaal bereikt worden om de nagenoeg kansloze missie van een nacompetitie te ontlopen. Van de 33 clubs uit de derde klassen die nacompetitie voor behoud moeten spelen, zijn voor volgend seizoen nog maar vijf plekken over in de derde klasse.

Wie Olympia’28 live wil aanmoedigen, kan dat zaterdag doen bij  sportpark Het Hoge Laar in Zwolle. De aftrap is om 14.30 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour