27 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oegandees kinderkoor zorgt voor Afrikaanse sferen op Driemaster

Geplaatst op: 1 juni 2023

Bassischool De Driemaster kreeg donderdag bezoek van een kinderkoor uit Oeganda. Het zorgde de hele dag voor een gezellige en muzikale Afrikaanse sfeer op school. Er werd volop gedanst en gezongen met de kinderen. Een feestelijke dag waarin er veel geleerd werd over elkaars cultuur. Er is op deze dag veel geld ingezameld voor de stichting UP4S.

De leerlingen van De Driemaster keken vanmorgen vreemd op toen ze het schoolplein op fietsten. Kwamen die harde tromgeluiden nou van het schoolplein vandaan? Jazeker, de dag werd meteen al muzikaal gestart, doordat de kinderen uit Oeganda op de Djembé speelden als warm welkom. Daarna volgde een dansoptreden.

Al snel ontstond er een leuke band tussen de kinderen van het koor en van De Driemaster. De klassen kregen verschillende workshops. Het kinderkoor vertelde over de dieren en instrumenten van Oeganda en maakten muziek met de leerlingen. Ook werd er gedanst en werden er samen spelletjes gespeeld.

Er was veel ruimte voor gesprekken met elkaar over de culturen. Dat was erg leerzaam en het zorgde bovendien voor veel verbinding. Dat kwam weer helemaal tot uiting bij de slotdans dat het koor aan het eind van de geslaagde dag samen met de leerlingen uitvoerde. Na het optreden veranderde het plein in een markt, waarbij er leuke souvenirs gekocht werden.

Het doel van de schoolbezoeken van het kinderkoor is bekendheid te geven aan het werk van de stichting UP4S, sponsors te werven en geld in te zamelen voor het project in Oeganda. In Oeganda neemt de stichting dagelijks de complete zorg op voor ruim 700 kinderen. De kinderen van het koor zijn wezen en kansarme kinderen. Ze zingen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes op hun school in Oeganda.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour