13 juni 2024 Gebruikers online: 78
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Een jaar Hart van Hasselt: vrijwilligers gezocht

Geplaatst op: 3 juni 2023

Een jaar geleden is in zeer korte tijd de opvang Hart van Hasselt gerealiseerd. Een opvang voor Oekraïense vrouwen, kinderen en mannen die hun land zijn ontvlucht.

De oorlog in hun thuisland woedt helaas nog door en daardoor is ook de opvang nog steeds broodnodig. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers draait de opvang soepel en goed, maar om dit vol te houden is Hart van Hasselt dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Aanmelden kan via de knop op de website https://hartvanhasselt.nl/vrijwilligers/

Hart van Hasselt is op zoek naar vrijwilligers van alle achtergronden: jong of oud, wel of niet gepensioneerd, woonachtig in Hasselt of daarbuiten, kerkelijk of niet-kerkelijk. Het grootste knelpunt ligt vooral op de werkzaamheden als host. De host werkt overdag op de locatie in shifts van drie uur die zelf in te plannen zijn via een handige app.

Naast de rol van host zijn vrijwilligers voor diverse hand-en-spandiensten en commissies zeer welkom.
Herma, vrijwilliger bij Hart van Hasselt, benadrukt dat men als vrijwilliger optimaal wordt ondersteund: “Als vrijwilliger word je opgenomen in een grote enthousiaste vrijwilligerspoel met veelal plaatsgenoten. Dankzij een handige app kan je als host zelf kiezen welke shift je pakt. Verder hebben we korte lijntjes via appgroepen en is er een vangnet voor vragen en hulp. Je hoeft het echt niet alleen te doen”

De opvanglocatie Hart van Hasselt is gesitueerd aan de Hanzeweg in Hasselt. De locatie is een burgerinitiatief dat draait op vrijwilligers. Annemarie, eveneens vrijwilliger, verwoordt het zelf als volgt: “Via Hart van Hasselt laten we ons hart spreken. Samen dragen we de lasten, maar om het te kunnen volhouden, zullen we het samen moeten doen. Helpt u/jij ook mee?”

Meer informatie over het vrijwilligerswerk of de opvanglocatie Hart van Hasselt is te vinden via hartvanhasselt.nl of door te mailen naar hartvanhasselt@outlook.com.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour