26 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bouw Premixenfabriek kan door

Geplaatst op: 3 juni 2023

In april behandelde de rechtbank Overijssel in een openbare hoorzitting het beroepschrift van een inwoner van Hasselt. Het beroep was gericht tegen de bouw van een nieuwe premixenfabriek op het bedrijventerrein in Hasselt.

De rechter heeft uitspraak gedaan en het beroep is ongegrond verklaard. De verleende omgevingsvergunning kan in stand blijven. Dat betekent dat de inmiddels gestarte bouw van de fabriek mag worden voortgezet.

De rechtbank heeft op 1 juni 2023 uitgesproken dat het ingestelde beroep op alle punten ongegrond is. De omgevingsvergunning is op juiste ruimtelijke en milieutechnische gronden verleend en de gemeente heeft dit goed gemotiveerd. De inwoner, die op een afstand van ongeveer 650 meter van de fabriek woont, zal in redelijkheid geen hinder ondervinden. Dit betekent dat Solprovit BV de bouw van de premixenfabriek aan de Gildenweg op het bedrijventerrein in Hasselt mag voortzetten.

De bouw van de fabriek hield het afgelopen jaar de gemoederen behoorlijk bezig in Hasselt. Wethouder Harrie Rietman is tevreden met de uitspraak: “Dit toont aan dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan in onze besluitvorming. Wel realiseren we ons dat de bezwaarmaker nog in hoger beroep kan gaan.”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour