23 juli 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voormalige boerderij ‘Aalvanger’ in de as gelegd

Geplaatst op: 4 juni 2023

De al sinds jaar en dag leegstaande boerderij aan het Schrijverswegje is in het begin van zondagmiddag afgebrand. De vlammen laaiden hoog op en er was sprake van een flinke rookontwikkeling, wat in een deel van Hasselt goed merkbaar was.

De brandweer Hasselt en andere corpsen waren snel ter plaatse. Op deze mooie zondagmiddag trok de brand veel publiek. De brandweer was in de loop van de middag niet bereikbaar om een toelichting te geven. Onder het publiek werd het woord ‘brandstichting’ veel gehoord en ook dat deze brand wellicht het proces van herinrichting van deze rotte plek in Hasselt zal versnellen. Wellicht dat de oorzaak van de brand later duidelijk wordt. Er was inmiddels een kraan beschikbaar om na het bluswerk om reden van veiligheid de restanten van de boerderij plat te gooien.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour