30 september 2023 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ontmoetingsdienst met Jurjen van Houwelingen

Geplaatst op: 6 juni 2023

In de Ontmoetingskerk is zondagavond 11 juni aanstaande om 19.00 uur een bijzondere ontmoetingsdienst. Deze dienst markeert tevens het einde van het seizoen, waarna na de zomervakantie een nieuwe serie ontmoetingsdiensten van start zal gaan.

De spreker van deze avond is Jurjen van Houwelingen, een voormalig succesvol ondernemer en geliefd spreker. Jurjen heeft echter een tragisch incident meegemaakt: enkele jaren geleden werd hij getroffen door een goedaardige tumor in zijn hoofd, wat resulteerde in een herseninfarct en een langdurig coma. Na ontwaken uit zijn coma ondervond hij ernstig hersenletsel, waardoor hij grotendeels zijn zicht verloor en zijn vrouw en kinderen niet meer kon herkennen.

Ondanks deze beproeving heeft Jurjen ontdekt dat hij voldoening haalt uit het inspireren van anderen. Hij doet dit door middel van het creĆ«ren van kunstwerken en het geven van motivational talks. “Ik wil betekenis geven aan het leven van anderen en ik haal er zelf ook veel uit”, aldus Jurjen. Tijdens zijn presentaties deelt hij vaak drie belangrijke lessen die hij heeft geleerd. Ten eerste is het belangrijk om niet te blijven hangen in de vraag waarom iets is gebeurd, maar juist te kijken naar wat nu mogelijk is. Het antwoord op de waarom-vraag zal immers niet komen. Daarnaast benadrukt Jurjen het belang van zelfliefde. Pas wanneer je weer van jezelf houdt, kun je ook liefde aan anderen geven. Tot slot heeft hij geleerd om zich te richten op de kleine dingen in het leven, in plaats van enkel op het grote geheel.

“De boodschap die Jurjen van Houwelingen toehoorders tijdens deze ontmoetingsdienst gaat brengen en de rol die Gods woord daarin speelt, zijn veelbelovend”, aldus de organisatie die iedereen uitnodigt om de dienst bij te wonen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH