7 mei 2024 Gebruikers online: 90
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Breman-uitrit’ alsnog tijdelijk in gebruik

Geplaatst op: 13 juni 2023

Een lokaal actiecomité zorgde dat Breman de uitrit aan de Zwartewaterweg moest sluiten. Toch gaat deze uitrit binnenkort weer open voor een maand om het bedrijf bereikbaar te houden. Aan de Veerweg vindt van 19 juni tot en met 21 juli een herinrichting plaats. Zo krijgt het zwembad aan de Veerweg extra parkeerplaatsen om de parkeeroverlast te verminderen.

Het comité kwam in opstand tegen de uitrit vanwege de onveilige situatie die zou ontstaan voor fietsers. Daarom zet de gemeente nu ook -tijdens openingstijden van Breman- een verkeersregelaar in om te zorgen dat fietsers en ander (vracht)verkeer elkaar veilig kan passeren. “Na afronding van de werkzaamheden wordt de tijdelijke in- en uitrit weer weggehaald”, meldt de gemeente.

De herinrichting van de Veerweg moet naast de parkeerplaatsen ook zorgen voor een betere bereikbaarheid voor de bedrijven op dit deel van het bedrijfsterrein. De afgelopen maand zijn in de voorbereiding op de herinrichting al rioolwerkzaamheden uitgevoerd.

In de tweede fase van de werkzaamheden aan de Veerweg start Schagen met de herinrichting van het bedrijfsterrein en de aanleg van de parkeerplaatsen. In de week van 17 tot en met 21 juli brengt Schagen de eerste twee lagen asfalt aan. Vanaf 24 juli is de Veerweg weer toegankelijk voor het verkeer. Na de zomervakantie wordt nog een derde laag asfalt aangebracht. Ook starten dan de werkzaamheden voor een veilige aansluiting van de Veerweg naar de Zwartewaterweg.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour