18 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jan Zandbergen erelid Tuindersvereniging

Geplaatst op: 16 juni 2023

Tijdens de laatste jaarvergadering van de tuindersvereniging Nut en Genoegen is met algemene stemmen Jan Zandbergen voorgedragen tot erelid.

Jan is sinds 1974 lid van deze vereniging vanaf de opening van het tuincomplex achter de begraafplaats aan de van der Vechtlaan. Jaren heeft hij voor de vereniging zijn beste krachten gegeven. Hij was de man die allerlei klussen verzorgde en coördineerde. Vaak met zijn maat Stoffel Jonker.

Er werd, nadat het complex in tweeën werd gedeeld, ene helft ging naar de diaconie van de Hervormde kerk en het overgebleven gedeelte bleef voor de tuindervereniging, een hek geplaatst ter afscheiding. Een betonnen bruggetje werd over de afwateringssloot aan de Streukelerstraat gelegd en voorzien van vangrails. Hierbij kwam Jan zelfs in het water te vallen. Een tegelpad moest worden gelegd in het middenpad van de tuinen, Jan stond vooraan om
het een en ander te regelen. Gras langs de slootkant, Jan maaide met de zeis en het was weer netjes.

In de periode 2010 -2020 werd het werk wat zwaarder voor hem en heeft hij een halve akker genomen. Wanneer het de tijd was van bonen plukken kon je bij Jan altijd “dikke bonen” kwijt. Een paar vaste adressen had hij voor de liefhebber van die bonen. Toen Jan verhuisde van de Fisselerstraat naar de Prinses Marijkestraat besloot hij om met de volkstuin te stoppen. Hij gaf als reden hiervoor op; “Mijn vrouw Marrie kan de vriezer niet meer kwijt in ons nieuwe huis.”

Afgelopen woensdagmorgen bezocht een delegatie van het bestuur de familie Zandbergen. Marrie kreeg een bos bloemen en Jan een oorkonde. Het bestuur wenst ze samen nog vele goede jaren.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour